Begeleiding

Wij onderscheiden ons als full service centrum door vroeg-interventies met behulp van een complete integratie van GGZ, Jeugdzorg, Speciaal Onderwijs en opvang. Er wordt systematisch en vraaggericht gewerkt in een multidisciplinaire context. Zorgprogrammering is een kwaliteits- en kennisinstrument waarmee de zorgverlening goed beschreven is en goed meetbaar gemaakt kan worden. De hieronder genoemde zorgprogramma’s geven een indicatie van inhoud en doelgroep bij specifieke behandeling/behandelvorm.

Gender-dysforie

Het lijkt soms zo makkelijk: jij bent een meisje en ik ben een jongen. Duidelijk toch? Of toch niet? Soms gaan kinderen en jeugdigen zwaar gebukt onder deze vraag. Hun ouders trouwens ook. Steeds vaker wenden deze ouders, jongeren en andere betrokkenen zich tot gespecialiseerde gender-klinieken.

Sinds 1 februari 2017 gaat in Zuid-Nederland een gespecialiseerd team van start dat informatie, hulp en zorg biedt aan (ouders van) kinderen en jongeren die worstelen met hun gender-identiteit. Dit probleem, gender-dysforie genoemd, doet zich voor wanneer het biologisch geslacht van iemand niet overeenkomt met de overtuiging dat hij of zij een jongen of een meisje is. Het nieuwe Genderteam Zuid-Nederland is een samenwerking tussen de Mutsaersstichting in Venlo, Psychologen Praktijk OOG in Eindhoven. Het Genderteam werkt samen met de genderpoli van VUmc Amsterdam.

Aanmeldingen voor het Genderteam Zuid-Nederland kunnen vanaf heden worden gedaan  via de huisarts of de gemeentelijke wijkteams.

Voor meer informatie, overleg of aanmelding kunt u iedere werkdag terecht bij de instroomcoördinatoren: van 9:00 tot 12:15 en van 13:15 tot 16:30 uur. Zij zijn bereikbaar via telefoonummer 077-3217891 of per e-mail info@mutsaersstichting.nl

Wat kun je van ons verwachten?

Groei
DoorS2Open
Behandeling
Begeleiding