Vacature: Systeemtherapeut

Vacature: Systeemtherapeut

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

Plinthos zit gevestigd op een bijzonder mooie locatie in Schinnen en maakt onderdeel uit van de Mutsaersstichting. Plinthos is een beleefomgeving en een ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren, partners, betrokkenen en ondernemers op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en werken. Samen met overheden en kennisinstellingen wordt er invulling gegeven aan een meervoudige, alternatieve aanpak, gericht op het aanreiken van uitzichten aan kinderen en jongeren. Zij worden gestimuleerd om vanuit Plinthos hun talenten en capaciteiten te ontdekken en te ontplooien. Een integraal netwerk van betrokken partners ondersteunt deze jonge mensen in hun ontdekkingstocht. Zie voor meer informatie over Plinthos op https://plinthos.nl

Voor Plinthos zijn we op zoek naar een:

Systeemtherapeut

24 tot 36 uur per week

Als systeemtherapeut ga je samen met de ouders en de kinderen/jongeren doen wat nodig is om de ontwikkeling te bevorderen in een omgeving die daar bij past. Spreekt jou dit aan? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jou! Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

Wat ga je doen? Je levert een bijdrage aan de multidisciplinaire diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van cliënten, oftewel kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 4 tot 23 jaar. Je werkt in verschillende zorgprogramma’s met gezinnen en in groepsverband. Je behandelt met name systemen met complexe, meervoudige en uiteenlopende (psychische) problematiek. Wij werken vanuit de visie 1 gezin 1 plan, waarbij de cliënt en zijn sociaal netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject. Je treedt op als behandelcoördinator van een aantal cliënten. Daarnaast vervul je vanuit je eigen deskundigheid een uitvoerende, adviserende en ondersteunende rol naar het multidisciplinaire behandelteam en/of collega’s. Tevens is het belangrijk dat je een actieve innovatieve bijdrage levert aan de kwaliteit van onze hulpverlening en participeer je actief in externe netwerken voor zover de werkzaamheden dat vereisen.

Wie zoeken wij? Een sterke persoonlijkheid met een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut aangevuld met relevante werkervaring binnen de jeugdzorg en/of jeugd ggz. Je bent resultaatgericht ingesteld en beschikt over het vermogen effectief te communiceren over de voortgang van de behandeling. Een flexibele taakopvatting is onmisbaar. Daarnaast vind je het prettig om in een ambitieuze en veranderende organisatie te werken. Naast zelfstandig werken ben je een echte teamspeler en draag je zorg voor innovatie en ontwikkeling. Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en geldige registratie NVRG.

Wat kan je van ons verwachten? Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 60. Je zult starten in een contract voor bepaalde tijd voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd. Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wil je meer weten? Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Luuk Venner, Teamcoördinator Plinthos (06-13216174). Meteen solliciteren? Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 20-01 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl. De reactietermijn voor deze vacature sluit op 2 februari 2020.