Vacature: Ambulant Gezinsbehandelaar

Vacature: Ambulant Gezinsbehandelaar

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de gebieden jeugdhulpverlening én GGZ én welzijn én onderwijs. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

Plinthos zit gevestigd op een bijzonder mooie locatie in Schinnen en maakt onderdeel uit van de Mutsaersstichting. Plinthos is een beleefomgeving en een ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren, partners, betrokkenen en ondernemers op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en werken. Samen met overheden en kennisinstellingen wordt er invulling gegeven aan een meervoudige, alternatieve aanpak, gericht op het aanreiken van uitzichten aan kinderen en jongeren. Zij worden gestimuleerd om vanuit Plinthos hun talenten en capaciteiten te ontdekken en te ontplooien. Een integraal netwerk van betrokken partners ondersteunt deze jonge mensen in hun ontdekkingstocht. Zie voor meer informatie over Plinthos op https://plinthos.nl

Voor regio Zuid Limburg zijn we op zoek naar een:

Ambulant Gezinsbehandelaar

24 tot 36 uur per week

Als Ambulant Gezinsbehandelaar werk je vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en geloof je in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Jij gaat voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen. De Ambulant Gezinsbehandelaar is gericht op gezinnen met kinderen van elke leeftijd die meerdere, complexe problemen hebben en veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners.

Je komt werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

Wat ga je doen?

Als Ambulant Gezinsbehandelaar bied je binnen complexe opvoedingssituaties hulp aan gezinnen. Je handelt vanuit een metapositie naar alle betrokkenen: zowel de cliënt zelf en zijn systeem, als betrokken collega-behandelaren (en evt. externe hulporganisaties). Je werkt met gezinnen waarin er sprake is van meerdere problemen op verschillende gebieden die elkaar beïnvloeden (multiproblem problematiek). Je bent erop gericht om de eigen kracht van het gezin te versterken en de onderliggende patronen te doorbreken. Je hebt een oplossingsgerichte, activerende en stimulerende rol. Als Ambulant Gezinsbehandelaar werk je vanwege het ambulante karakter solistisch. Je maakt deel uit van een klein team waarmee je casuïstiek kunt bespreken en intervisie hebt. De kracht van het werken binnen Plinthos is dat je als hulpverlener nauw samenwerkt met de verschillende betrokken disciplines die gekoppeld zijn aan de cliënt. Als Ambulant Gezinsbehandelaar doe je je werk hoofdzakelijk bij de gezinnen thuis. Dit vraagt om flexibiliteit betreffende werktijden en locaties.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en oplossingsgerichte collega die ons team komt versterken. Het is van belang dat je een Post HBO opleiding bijv. intensieve ambulante gezinsbehandeling of systeemgericht werken met succes heb afgerond, met bij voorkeur aanvullende relevante werkervaring. Vanwege het ambulante en zelfstandige karakter van deze uitdagende functie is mobiliteit en flexibiliteit vanzelfsprekend. Naast een sterke persoonlijkheid, beschik je over inlevingsvermogen en ben je in staat de verbinding te maken tussen cliënten, ouders en relevant netwerk. Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een geldige SKJ registratie.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de CAO Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). De functie is ingedeeld in functiegroep 55. Daarnaast biedt de Mutsaersstichting een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie over deze functie én onze organisatie kun je contact opnemen met Luuk Venner, Teamcoördinator Plinthos (06-13216174).

Meteen solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, stuur dan jouw motivatie en Curriculum Vitae, onder vermelding van vacaturenummer 20-09 naar sollicitatie@mutsaersstichting.nl. De reactietermijn voor deze vacature sluit op 29 maart 2020.